X

Vind prototype udvikling af din digitale idé til en værdi af 20.000,-

Når du deltager i konkurrencen siger du samtidig ja tak til at modtage nyheder når vi udgiver nye digitale løsninger, spændende blogindlæg, tips, tricks og meget mere.

Hvad koster en app?

04. september 2018

Hvad koster en app? Codespace har svaret på hvad udvikling af din app koster.

Hvad koster en app?

En app kan være en investering for virksomheder af enhver art. Men hvad koster en app egentlig? Hvad den endelige pris bliver, er ofte noget af det, man vil have svar på som det første. Desværre er det svært, hvis ikke umuligt, at give et entydigt svar på, hvad en app koster.

Prisen afhænger af mange ting

At spørge ”hvad koster en app?” er det samme som at spørge ”hvad koster en bil?”. Alle ved, at prisen er vidt forskellig, alt efter om du vil køre i en VW up! eller en Ferrari. Det samme gælder for apps. Hvad app prisen ender på, er afhængig af mange ting, herunder design, funktioner og valg af server. Når man vil have en idé om prisen på en app, skal man derfor først fastlægge, hvad man forventer af slutresultatet.

Vælg mellem native eller web-app

Når man som virksomhed beslutter sig for at investere i en app, skal man tage nogle valg. Først og fremmest skal det fastlægges, om man ønsker en native app eller en web-app. En native app er en ”rigtig” app, som giver nogle unikke funktioner og den rigtige app-fornemmelse. En web-app er strengt taget en hjemmeside, der er optimeret til mobilen og pakket i en skal. Det er en billigere løsning, men den performer ofte dårligere og giver ikke samme app-fornemmelse.

Hvor skal data komme fra?

Den data, der bruges i din app, dukker ikke op af sig selv. Det er enten noget, brugeren skal ”fodre” app’en med, eller som man som virksomhed skal købe adgang til. Nogle har et eksisterende system, der henter og gemmer data, mens man i andre app-projekter skal lave noget fra bunden. Hvor man får sin data fra, er også en faktor, der har endelig indflydelse på prisen.

Priseksempler på apps:

Som sagt er en app pris helt unik og kan kun estimeres. Hvis man vil have en generel idé om prislejet, bør man først fastlægge, hvilken app man ønsker.

Standard app:

En standard app er simpel, og mængden af funktioner er begrænset. For en sådan app ligger prisen på mellem 15.000 og 25.000 DKK.

Unik app:

En unik app har flere funktioner og muligheder for integration med data og API’er, på kryds og tværs af systemer. Prisen ligger på mellem 45.000 og 125.000 DKK.

Avanceret app:

En avanceret app har et unikt koncept og særlige avancerede funktioner. Det kan være en større platform eller portal med tilhørende web-backend systemer. 90% af de mest populære apps har et budget, der overstiger 125.000 DKK. Prisen for en avanceret app kan være alt fra 125.000 DKK til tocifrede millionbeløb.

Konklusion: Hvad koster en app?

At skabe, designe og udvikle en app er ikke nogen nem opgave. Derfor skal man være forberedt på, at man ofte får, hvad man betaler for. Jo flere penge, man poster i en app, jo mere unik og brugbar bliver den. Dårlige apps, der crasher eller mangler funktioner, bliver ikke brugt. Derfor kan det være en investering at lægge nogle flere penge i projektet. Vær desuden opmærksom på, at en app ikke er en engangsydelse – der skal også sættes nogle penge af til drift og vedligeholdelse.

Hold dig up-to-date

Modtag nyheder, når vi udgiver nye digitale løsninger, spændende blogindlæg, tips, tricks og meget mere.

Lad os tage en uforpligtende snak om din digitale idé